Бездоганний захист від Sophos – партнера компанії MO Group – SafeGuard Encryption

Захист даних на комп’ютерах, електронних носіях інформації, мережних папках та навіть хмарах

У наш час відбувається процес глобальної інформатизації суспільства.  Майже кожна людина має телефон, персональний комп’ютер, планшет чи будь-який інший електронний пристрій – це дуже зручно, оскільки завдяки такому розвитку інформаційних технологій користувачі можуть отримувати доступ до необхідних їм даних з будь-якого місця та у будь-який час. Але серед безлічі переваг існує і ряд недоліків. Найнебезпечніший – можливість викрадення особистих та комерційних даних. Якщо кожен користувач має доступ до хмарного середовища, де зберігаються дані, або ж до мережі, то і зловмисник зможе отримати цей доступ. Для того, щоб уберегти інформацію, необхідно використовувати потужні засоби захисту. Одним з представників програмного забезпечення для захисту даних є рішення компанії Sophos, яке дозволяє мінімізувати ризики втрати даних незалежно від того, де вони знаходяться та яким способом можна отримати доступ до них.

А тепер детальніше про SafeGuard Encryption та його можливості.

Дане рішення компанії Sophos – одного із «Лідерів» Magic Quadrant Gartner для платформ із захисту кінцевих точок – не буде уповільнювати роботу користувачів та заважати їм працювати – шифрування, дешифрування та отримання доступу до інформації відбувається автоматично та непомітно для кінцевого користувача. Користувачі отримають збереження даних у безпечному (зашифрованому) режимі, не втрачаючи при цьому продуктивності системи.

Захист даних відбувається у будь-якому місці та автоматично

Користувачу достатньо лише створити контент і Sophos SafeGuard одразу їх зашифрує. Процес шифрування даних завжди, так би мовити, увімкнений і самосинхронізація цього процесу дозволяє захищати дані безперервно, постійно перевіряючи їх цілісність. Окрім перевірки даних на цілісність та їх шифрування, Sophos SafeGuard перевіряє і користувача, який намагається отримати доступ до даних, додаток та інші пристрої, перш ніж дозволити їм доступ.

Sophos SafeGuard надає користувачу синхронізоване шифрування, яке відбувається через підключення до Sophos Endpoint Protection та Sophos Mobile Control. «Місцевий агент» SafeGuard слідкує за безпекою на кінцевій точці завдяки технології Heartbeat та забезпечує автоматичний проактивний захист.

Безпечне зберігання файлів на мобільних пристроях (що використовують такі платформи як Windows, iOS та Android) можливе за допомогою додатку Sophos Mobile Control.

Запобігання порушенню цілісності даних

Якщо все ж таки відбувся витік інформації – не варто панікувати – рішення Sophos SafeGuard автоматично шифрує дані, і вони залишаються зашифрованими навіть після злому електронних носіїв та крадіжки інформації з допомого шкідливого ПО або через хмарну мережу.

Повне шифрування диску

Рішення забезпечує централізоване управління повним шифруванням диску з допомогою Windows BitLocker и Mac FileVault, використовуючи технологію, влаштовану в операційні системи. Це дозволяє легко керувати ключами та функціями відновлень з «Центру управління SafeGuard». Для того, щоб ще більше спростити робочий процес в Sophos Central була реалізована можливість керування шифруванням на платформах Windows та MacOS.

Повне шифрування диску
Запобігає проникненню всередину

Ретельне шифрування файлів

Система Sophos SafeGuard настільки досконало розроблена, що навіть при передачі файлів у спільну папку, хмару чи переносний носій інформації, кожен файл буде шифруватися окремо.

Шифрування файлів
Зачиняє кожні кімнати та двері

Серед додаткових можливостей шифрування можна виділити:

  • Шифрування переносних носіїв інформації (USB, Memory card, CD/DVD);
  • Шифрування даних у хмарі, включаючи підтримку таких популярних сервісів як Dropbox, SkyDrive та Egnyte;
  • Шифрування мережних папок.

Спрощений центр управління допомагає користувачам дотримуватись правил захисту даних та запобігає їх порушенню.

У підсумку, склад рішень Sophos SafeGuard такий:

  • Центр управління (Management Center) – засіб управління корпоративними політиками безпеки в області захисту даних.
  • Система шифрування (Device Encryption) призначена для шифрування даних на ноутбуках і стаціонарних робочих станціях, переносних носіях інформації, захисту від втрати цілісності даних і несанкціонованого доступу.
  • Засіб обміну даними (Data Exchange) призначений для організації обміну за допомогою переносних носіїв інформації інформації з обмеженим доступом з бізнес-партнерами і клієнтами.
  • Засіб шифрування в хмарі (Encryption for Cloud Storage) призначений для шифрування даних, які передаються з захищеного комп’ютера в мережні сховища. Включає також засіб перегляду шифрованих даних для мобільних платформ iOS та Android.
  • Засіб інтеграції (Native Device Encryption) призначений для інтеграції з додатками шифрування від сторонніх виробників, таких як Windows BitLocker або Mac FileVault 2 та ін.
  • Засіб шифрування для мережних папок (Encryption for File Shares) призначений для захисту даних, що розміщуються в мережних сховищах і файлообмінниках.

Користувач SafeGuard Management Center може створювати політики безпеки в області захисту даних та керувати ними на всіх платформах і пристроях з однієї консолі.

Перевагами Sophos SafeGuard серед інших аналогів є можливість:

  • Проведення аудитів та видачі миттєвих докладних звітів;
  • Управління на основі ролей, для розподілення рівнів авторизації;
  • Безпечного зберігання, обміну та відновлення ключів на різних пристроях;
  • Налаштування політик для груп та пристроїв з централізованої консолі;
  • Подвійної авторизації для особи, відповідальної за моніторинг критичних задач;
  • Управління політиками безпеки для всіх пристроїв і користувачів;

Також до переваг можна віднести:

  • Розвинену систему звітності з підтримкою платформ Windows і MacOS.
  • Інтеграцію з Active Directory для отримання інформації про користувачів і групи, синхронізації задач і політик.

Ви можете спробувати тестову версію продукту Sophos SafeGuard Enterprise з офіційного сайту абсолютно безкоштовно!

Спробувати тестову версію

Або замовити консультацію для тестування будь-якого іншого рішення від компанії Sophos:

Замовити рішення

Наші спеціалісти завжди готові провести консультацію, розпочати пілотний проект, надати інформацію про всі ціни і терміни виконання робіт.

Інші продукти компанії Sophos:

  1. Sophos Intercept X
  2. Sophos EndPoint Protection
  3. Sophos XG Firewall
  4. Sophos UTM (iNUS Capsule)
  5. Sophos Email Gateway
  6. Sophos Home

Отримати додаткову інформацію Ви можете також за номером  +380 50 705 82 24 та +380 67 589 42 70 або по електронній пошті sales@mogroup.com.ua

Даний матеріал підготовлений спеціалістами MO Group на базі публікацій закордонної преси.

Об авторе: Anastasia

оставьте ответ

Ваш электронный адрес не будет опубликован.