Управління журналами зі Splunk

Пошук. Діагностика. Створення звітів.

Дані журналів – це об’єктивне уявлення про те, що відбувається в кожній компанії або організації. Найчастіше журнали залишаються недоторканим ресурсом при усуненні неполадок і досягненні бізнес-цілей, та мало хто взагалі приділяє їм достатньо уваги.

Компанія Splunk надає своїм клієнтам провідне програмне забезпечення для консолідації та індексації будь-яких даних журналів і машинних даних, в тому числі структурованих, неструктурованих і комплексних журналів додатків. Вони дозволяють швидко та без особливих витрат збирати, зберігати, індексувати, шукати, візуалізувати та аналізувати будь-які машинні дані і створювати на їх основі звіти, щоб у подальшому була можливість виявити і усунути проблеми в різних областях роботи організації. Це рішення є повністю інтегрованим для збору, зберігання і візуалізації даних журналів, та готове до роботи на підприємстві будь-якої величини.

З використанням рішень від Splunk користувачі також можуть створювати спеціальні запити і звіти на основі накопичених даних без стороннього програмного забезпечення. Рішення підтримує розширення даних журналів завдяки гнучкому доступу до реляційних баз даних, даних з розділеними полями в CSV-файлах і інших корпоративних сховищ, таких як Hadoop і NoSQL. Splunk можна використовувати різними способами, в тому числі і для консолідації та  тривалого зберігання журналів, забезпечення безпеки інформації, усунення неполадок з ІТ-операціями і додатками, а також створення звітів про відповідність вимогам.

Разом з використанням рішень від Splunk користувачі отримують такі переваги:

  • Індексація, пошук та кореляція будь-яких даних, що дає змогу отримати повне уявлення про свою інфраструктуру.
  • Деталізація результатів, відкидання зайвого і швидкий пошук потрібної інформації.
  • Простий пошук в сповіщеннях в режимі реального часу, звіти або панелі моніторингу всього в кілька кліків.
  • Надавайте безпечний доступ до операційних даними без доступу до виробничих систем.
  • Масштабуйте систему від одного сервера до глобальних центрів обробки даних.
  • Розгортати рішення в локальних системах, гібридних хмарах, а також приватних і загальнодоступних хмарах.

Індексація машинних даних

Індексація будь-яких машинних даних, незалежно від їх формату або розташування: журнали безпеки мережі і кінцевих точок, дані аналізу шкідливих програм, конфігурації, дані датчиків, мережний трафік, події зміни, дані від API і черг повідомлень і навіть багаторядкові журнали зі спеціальних додатків. Користувачі мають можливість індексувати дані практично з будь-якого джерела та в будь-якому форматі без визначеної схеми.

Пошук, кореляція і розслідування

Пошук в даних може бути виконаний як за попередні періоди, так і в реальному часі з одного інтерфейсу. Прості пошукові команди допоможуть вам визначити, обмежити або розширити пошук, зіставити події з кількох джерел даних і отримати нові відомості. Кореляція даних можлива на основі часу, зовнішніх даних, розташування, вкладених операцій пошуку або об’єднань декількох джерел даних. Помічник з пошуку під час введення надає рекомендації і контекстну довідку, тому користувачі можуть максимально ефективно використовувати мову Search Processing Language (SPL™).

Деталізований аналіз

Аналіз даних, з деталізацією необхідної області за часом, можливий з використанням елементів управління пошуком і тимчасової шкали, що дозволяє швидко виявляти тенденції, піки і аномалії. З використанням можливості вилучення полів, користувачі можуть виконувати пошук будь-яких значень в будь-якому полі з будь-яких даних; відстежувати послідовність подій і швидко знаходити потрібні відомості. Користувачі мають змогу розслідувати інциденти безпеки, реагувати на операційний збій або аналізувати потенційний витік даних – в будь-якому випадку відповідь буде отримана за декілька секунд або хвилин, а не годин або днів.

Моніторинг та сповіщення

Перетворіть операції пошуку в сповіщення в реальному часі і автоматично відправляйте повідомлення по електронній пошті або RSS-каналах, створюйте запит в службу підтримки та застосовуйте заходи щодо стримання атак і відновлення даних. Попередження можуть активізуватися на основі різних порогових значень, пов’язаних з тенденціями умов і інших складних результатів пошуку. Отримуйте додаткову інформацію разом з попередженнями, щоб було простіше аналізувати основні причини несправностей і вирішувати проблеми.

Звіти та панелі моніторингу

Користувачі можуть створювати звіти, складні графіки та діаграми, щоб виявляти важливі тенденції, створювати додаткові візуалізації, створюввати зведення з базових значень і переглянути частоту виникнення тих чи інших умов. Створюйте власні панелі моніторингу, які можуть містити безліч діаграм і уявлень даних в реальному часі. Додатково аналізуйте дані за допомогою елементів управління перекриттям діаграм, панорамування і масштабування. Панелі можна налаштовувати під будь-якого користувача і надавати користувачам доступ до них з настільних комп’ютерів або мобільних пристроїв.

Замовляйте консультацію та тестування будь-якого рішення від компанії Splunk за лічені хвилини:

Замовити рішення

Пишіть нам, і ми проконсультуємо Вас, проведемо у Вас пілотний проект, надамо Вам інформацію про всі ціни і терміни виконання робіт та захистимо Вашу інформацію!

Отримати додаткову інформацію щодо рішень компанії Ви можете також за номерами +380 50 705 8224 та +380 67 589 42 70 або по електронній пошті sales@mogroup.com.ua

Даний матеріал підготовлений спеціалістами компанії MO Group на базі публікацій закордонної преси.

Об авторе: Anastasia

оставьте ответ

Ваш электронный адрес не будет опубликован.