Застосування рішень Splunk для виробничих даних та Інтернету речей

Компанія Splunk надає масштабну та універсальну платформу для аналізу машинних даних, які створюються всіма пристроями, системами управління, системами SCADA, мережами, додатками та користувачами, які з’єднані сучасними мережами в єдине ціле. 

Переваги Splunk для аналізу виробничих даних та Інтернету речей

Програмні рішення Splunk дозволяють в режимі реального часу витягувати корисні відомості з машинних даних, які створюються пристроями та системами управління.

Операції та усунення несправностей

Вимірювання та перевірка. Контроль роботи польових пристроїв;

  • Аналіз основних причин проблем. Виявлення причини збою пристрою для підвищення ефективності його роботи;
  • Планування ресурсів. Відслідковування незапланованих зупинок в роботі систем та пристроїв;
  • Виявлення аномалій. Виявлення проблем з роботою за розгортанням пристроїв.

Захищеність та дотримання вимог безпеки

  • Кібербезпека. Захист найважливіших активів та промислових систем від кіберзагроз;
  • Забезпечення безпеки та відповідності вимогам. Отримання інформації про продуктивність систем та відслідковування станів, які можуть піддати обладнання та людей ризику.

Бізнес-аналітика

  • Аналіз клієнтів. Підвищення ефективності аналізу поведінки та залученості клієнтів, відстежуючи їх взаємодію з продуктами;
  • Аналіз пристроїв. Отримання повного представлення про доступність, використання пристроїв та витратних матеріалів в режимі реального часу, аналіз закономірностей і тенденцій, реалізація інтелектуального підходу до бізнес-операцій.

Простий моніторинг, сповіщення та діагностика з різних джерел промислових даних

  • Об’єднання даних. Об’єднання та кореляція даних Інтернету речей, датчиків, додатків, інфраструктури та інших ІТ-даних без великих зусиль;
  • Діагностика операційних викликів. Показники промислової та ділової ефективності знаходяться в одному місці для вивчення проблем з великим контекстом;
  • Зменшення інформаційного перевантаження. Зосередження на пріоритетних питаннях з легко створюваною KPI (ключовим показником ефективності) та спеціальними сповіщеннями.

Підключення Splunk до виробничих даних

Industrial Data Forwarder для Splunk – це модуль компанії Kepware для платформи KEPServerEX, який підключається до Splunk та надає його програмному забезпеченню потокові дані в реальному часі, які в свою чергу витягуються з 150 промислових протоколів, в тому числі BACnet, Modbus та OPC, а також з промислових пристроїв та додатків компанії General Electric, Honeywell, Siemens тощо.

Підключення Splunk до Інтернету речей

Існує безліч безкоштовних додатків та надбудов, створених компанією Splunk та спільнотою розробників, які спрощують підключення до даних та їх збір з промислових систем та Інтернету речей. Знайти необхідний додаток або надбудову Ви можете в бібліотеці Splunkbase.

Сфери застосування Splunk для виробничих даних та Інтернету речей

Мануфактура

Відбувається оптимізація загальної ефективності обладнання (OEE) з оперативною видимістю в режимі реального часу з таких джерел як Інформаційні технології, Операційні технології та Інтернет речей.

Енергетика та комунальні підприємства

Консолідований перегляд промислових даних дозволяє збільшити час безперервної роботи пристроїв.

Публічний сектор

Збільшується ефективність керування операціями для поліпшення маржі та кращого обслуговування клієнтів.


Інформацію взято з офіційного сайту компанії Splunk.

Замовити консультацію або тестування будь-якого рішення Ви можете у компанії MO Group, яка є офіційним партнером компанії Splunk:

Замовити рішення

Пишіть нам, і ми проконсультуємо Вас, проведемо у Вас пілотний проект, надамо Вам інформацію про всі ціни і терміни виконання робіт та захистимо Вашу інформацію!

Отримати додаткову інформацію Ви можете також за номерами +380 50 705 8224 та +380 67 589 42 70 або по електронній пошті sales@mogroup.com.ua

Об авторе: Anastasia

оставьте ответ

Ваш электронный адрес не будет опубликован.