Sophos UTM (iNUS Capsule)

Sophos UTM, також відомий як iNUS Capsule, про який ми писали в минулій статті забезпечує повну безпеку роботи на комп’ютерах і в мережі за допомогою єдиного модульного рішення. Система не використовує безліч окремих пристроїв, що спрощує управління, підвищуючи ефективність захисту від вірусів, спаму і хакерів, а також дозволяє убезпечити співробітників за межами офісу, де б вони не знаходилися. UTM-рішення Sophos захищають понад 100 тисяч комп’ютерних мереж в 60 країнах світу.

 

Універсальний захист бізнесу

Комплексна безпека. Повний набір додатків забезпечення безпеки корпоративного рівня, включаючи брандмауер, web-фільтр (URL), VPN, IPS, антивірусні засоби, антиспам, шифрування електронної пошти, брандмауер для web-додатків.

Всебічний захист. Забезпечує можливість безпечної роботи як на мережевому рівні, так і на робочих місцях, а також при використанні хмарних технологій.

Підписки на модулі. Компанія Sophos надає підписки, за допомогою яких систему безпеки можна підібрати у відповідності з вимогами замовника.

Гнучкість розгортання. Можливість вибирати між апаратною, програмною чи віртуальною платформою. Кожне встановлення володіє однаковими можливостями незалежно від того, скільки користувачів працює з системою – 10 чи 5000.

Захист VPN і WiFi відразу після підключення. Бездротова мережа, щ не потребує налаштувань, підключення філіалів по VPN та мобільні пристрої починають працювати за лічені хвилини.

Простота використання. Продукти Sophos легкі у використанні, завдяки інтуїтивно-зрозумілому браузерному графічному інтерфейсу і доступні навіть тим, хто не володіє глибокими технічними знаннями.

Відкрита архітектура.  Підтримка серверних систем, сумісних з Intel. Не потрібне встановлення спеціальних мікросхем.

Вибір найбільш підходящого варіанту встановлення 

Sophos UTM (iNUS Capsule) – це комплексна безпека для компанії будь-якого масштабу. Користувач може вибирати між апаратною, програмною чи віртуальною платформою – в залежності від вимог до організації системи безпеки. Апаратні рішення являють собою спеціалізовані високопродуктивні захисні пристрої. Вони поєднують додатки для забезпечення безпеки на базі захищеної операційної системи, оптимізованої для Intel-сумісних серверних систем, які підійдуть для компаній будь-якого розміру.

  • Апаратні рішення представляють собою спеціалізовані високопродуктивні захисні пристрої. Вони поєднують додатки для забезпечення безпеки на азі захищеної операційної системи, оптимізованої для Intel-сумісних серверних систем, які підійдуть для компанії будь-якого розміру
  • Програмне рішення поєднують в собі додатки для забезпечення безпеки на базі захищеної операційної системи, зібрані в одному ISO-образі. Просте встановлення на будь-які пристрої, підвищена гнучкість розгортання без зниження рівня безпеки
  • Віртуальні рішення працюють на базі еквівалентних програмних рішень. Sophos UTM представляє собою першу систему комплексної безпеки, яка отримала сертифікат VMware Ready та Citrix Ready. Sophos UTM також працює у віртуальних середовищах Microsoft Нурег-V и KVM.

Вибір підписок на модулі

Кожна система Sophos UTM (iNUS Capsule) поставляється з безкоштовною ліцензією Essential Network Firewall, що надає базові функції безпеки для захисту корпоративних мереж, такі як брандмауер, мережеві інструменти, маршрутизація і безпечний віддалений доступ. Із збільшенням потреб користувач може розширювати функціональність шлюзу безпеки, додаючи наведені нижче підписки в будь-якій комбінації.

iNUS Capsule Network Protection захищає від складних видів черв’яків і шкідливого коду, які не можуть бути виявлені одним лише брандмауером. Містить систему захисту від проникнень і атак типу Flood / Denial of Service, яку можна налаштовувати. Розвинені механізми тунелювання Sophos RED, IPsec і SSL для побудови гнучких VPN-з’єднань “site-to-site” дозволяє встановити безпечний віддалений доступ до ресурсів між офісами та мобільними співробітниками.

iNUS Capsule Email Protection захищає корпоративну пошту від спама та вірусів, дозволяє попередити витік конфіденційної інформації через пошту. Рішення відкриває користувачам можливість самостійно керувати захистом від спама, складати білі та чорні списки адресів, а також робити пошук по журналу пошти. iNUS Capsule Email Protection блокує заражені повідомлення та захищає конфіденційну переписку від несанкціонованого доступу.

iNUS Capsule Webserver Protection захищає web-сервери та додатки, такі як Outlook Web Access (OWA), від сучасних атак типу SQL injection та XSS, якими користуються хакери для отримання несанкціонованого доступу до конфіденційної інформації. Рішення захищає такі персональні дані, як номера кредитних карток, номер соціального страхування та ін. iNUS Capsule Webserver Protection допомагає забезпечувати вимоги, при яких необхідний брандмауер для web-додатків.

iNUS Capsule Wireless Protection знано спрощує роботу безпечной бездротової мережі, забезпечуючи надійний сигнал у всьому офісі. Централізовану управління точками доступу а допомогою вбудованого в систему бездротового контролера  Sophos UTM (iNUS Capsule). Рішення дозволяє просте створення різних типів дротових і бездротових хот-спотів для надання тимчасового підключення до мережі Інтернет.

iNUS Capsule Web Protection захищає користувачів від Інтернет-загроз, а також дозволяє застосовувати умови та обмеження відносно їх роботи через мережу Інтернет. Рішення обмежує використовування небажаних додатків, при цьому залишаючи доступ до необхідних ресурсів. Всі процеси відстежуються і відображаються в детальних звітах, на основі яких є можливість проаналізувати поточні політики і за необхідністю вносить в них зміни та доповнення.

iNUS Capsule Endpoint Protection дозволяє керувати антивірусом та самими пристроями на всіх стаціонарних та переносних комп’ютерах, а також на серверах. Рішення забезпечує захист робочих місць від шкідливих програм та відтоку даних, навіть якщо вони не працюють через UTM. Підтримується централізоване управління та підтримка політик для всіх клієнтських пристроїв, де б вони не знаходились.

iNUS Capsule Sandstorm Sandboxing Protection з’явилась лише в Sophos UTM 9.4 і є одним з перших продуктів Sophos, який пропонує  вдосконалену технологію хмарної пісочниці наступного покоління. Рішення Sandstorm забезпечує абсолютно новий рівень захисту від атак, видимості і аналізу, може швидко та точно ідентифікувати складні загрози до того,  як вони попадуть у внутрішню мережу.

Лідер в індустрії

Кожна система Sophos UTM (iNUS Capsule) є лідером в Magic Quadrant від компанії Gartner відразу по трьом направленням (UTM, Mobile Data Protection та Endpoint), компанія Sophos знаходиться на передньому краю індустрії інформаційної безпеки.


Компанія Sophos є лідером у звіті NSSLabs за червень 2017 року в області уніфікованого управління погрозами (UTM). Аналогічний ривок компанія Sophos зробила і на думку компанії Gartner.

 Даний матеріал підготовлений спеціалістами MO Group на базі публікацій закордонної преси.

 

Об авторе: Alyona

оставьте ответ

Ваш электронный адрес не будет опубликован.